Duurzaamheid, bewustwording & vakmanschap

Het Faire Oosten biedt makers en duurzame ondernemers een fysiek platform in Amsterdam. De pijlers van Het Faire Oosten zijn duurzaamheid, bewustwording & vakmanschap. Ons doel is om elkaar te inspireren, op te leiden en te versterken en bijgevolg te groeien als een gemeenschap van impactmakers van het volgende tijdperk. Naast onze fysieke winkel in Amsterdam Oost kun je ook shoppen op onze webshop! Houd onze Instagram- en Facebookpagina’s in de gaten voor de nieuwste producten en trends.

Let's Talk Fairtrade | Fairtrade Week & Day | Het Faire Oosten

Let's talk... fairtrade

Non-fairtrade vs fairtrade producten

In “Let’s talk…” leggen we de verschillen uit tussen de materialen, producten en productcategorieën die je in onze winkel kunt vinden versus in “mainstream” winkels. Want welke opties zijn duurzamer? En wat maakt deze opties de eerlijke keuze? In deze blog: Let’s talk fairtrade!

Want wat is fairtrade precies? Waarom is eerlijke handel belangrijk? En wat zijn Fairtrade Week & Wereld Fairtrade Dag? Omdat fair letterlijk onze tweede naam is, is fairtrade een van de belangrijkste aspecten van ons bedrijf. Lees er alles over in onze blog.

NIEUW MERK

Lavandera

Al meer dan 14 jaar biedt Mónica Lavandera, de oprichter en creatief directeur van het bedrijf, kledingstukken aan die ze zelf heeft ontworpen en van patronen voorzien.

Lavandera heeft zijn eigen vocabulaire van vormen en volumes die het unieke karakter van het merk bepalen. Het bedrijf omarmt het idee van een doorlopende collectie waarin de tijdloosheid van kledingstukken afhangt van de drager in plaats van voorbijgaande trends.

Het bedrijf zet zich sinds de oprichting in voor duurzaamheid. Lavandera gelooft heilig in het beschermen van de planeet – van de selectie van materialen tot het uiteindelijke eindproduct.

Greenspark | Plastic & Carbon Offset