5 merken die nee zeggen tegen plastic

De maand mei staat in het teken van plastic. Of liever: een leven zonder plastic met ‘Mei Plasticvrij’. Je denkt misschien “dat gaat me nooit lukken!”, maar een plasticvrij leven leiden is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wij zetten 5 van onze merken voor je op een rij die plasticvervuiling tegengaan. Dit zijn merken die producten maken van zwerfplastic of plasticvervuiling tegengaan met multi-use producten. Kort gezegd: merken met een goed verhaal en waar wij achter staan. En zo zul je zien dat minder plastic gebruiken heel eenvoudig is!

MAIUM

Met minimaal 130 regendagen per jaar is een goede regenjas een absolute must-have in Nederland. Het Amsterdamse merk MAIUM helpt je op een duurzame manier door de talloze buien heen. De regenjassen zijn gemaakt van gerecycled plastic. Zo zitten er in één regenjas zo’n 66 plastic flessen! Dit jaar (in 2021) hebben ze al meer dan een miljoen (ja 1.000.000!) plastic flessen gerecycled met hun regenjassen.

>Bekijk alle MAIUM regenjassen in onze webshop.

Raincoat Maium Original

Parafina

De brillen en zonnebrillen van Parafina zijn volledig gemaakt van gerecyclede materialen: bamboe, aluminium, kurk, plastic en zelfs banden gebruiken ze voor hun brillen. In totaal hebben ze al 3.5 miljoen plastic flessen en 244.000 kurken gerecycled. Keep up the good work Parafina! Een ander mooi project waar ze zich voor inzetten is het Parafina Social Project. Parafina doneert 5% van de gehele verkoop aan de scholing van meisjes en jongens in Paraguay.

>Bekijk de Parafina (zonne)brillen in onze webshop.

Parafina

Ecoalf

Door het gebruik van allerlei nieuwe technologieën creëert ECOALF kleding en accessoires die volledig zijn gemaakt van gerecyclede materialen!

In 2015 startte Ecoalf met haar meest ambitieuze project: Upcycling the Oceans. Dit project zorgt ervoor dat afval van de bodem van de oceanen wordt verwijderd dankzij de steun van lokale vissers. Het belangrijkste doel is om afval dat de zee vervuild op te ruimen en om hiervan bijvoorbeeld garen van topkwaliteit te maken. En deze garen gebruikt ECOALF dan weer in hun collecties.

>Bekijk de gehele Ecoalf collectie in onze webshop.

Sweater Great B

Dopper

Water is van absolute noodzaak voor al het leven op aarde, toch belandt jaarlijks zo’n 8 miljard kilo plastic in onze oceanen. Het Nederlandse merk Dopper maakt duurzame waterflessen voor kraanwater om het tij te keren. Want waarom water drinken uit plastic weggooiflessen, als je ook kan drinken uit mooie kleurrijke, duurzame flessen? Dopper doneert ook nog eens 5% van de omzet aan de Dopper Foundation, waarmee ze wereldwijd waterprojecten ondersteunen. Elke verkochte Dopper leidt tot minder plastic afval in de oceanen en meer schoon drinkwater op de plekken waar dat het hardst nodig is.

>Vind jouw Dopper in onze webshop

LastObject

LastObject is opgericht in 2018 met de lancering van het eerste product: LastSwab. Hun missie is om items die je maar één keer kan gebruiken, zoals een wattenstaafje, te vervangen door duurzame alternatieven, zoals LastSwab. LastSwab is een herbruikbaar, duurzaam en hygiënisch alternatief voor wattenstaafjes. We kennen allemaal de foto van het zeepaardje die een wattenstaafje vasthoudt. Laten we er dus samen voor zorgen dat we dit in de toekomst niet meer zien, en allemaal een herbruikbare variant in ons badkamerkastje hebben!

>Bekijk LastSwap in onze webshop