Floormanager (M/V).

Spreekt ons concept jou aan? Heb je passie voor onze Fair Fashion collectie, en daarnaast de overige artikelgroepen? Ben jij verantwoordelijk, energiek en kun jij medewerkers zowel enthousiasmeren als trainen? Doe jij alles met een positieve hands-on instelling? Dan zijn wij absoluut op zoek naar jou!

Het Faire Oosten biedt sinds 2014 een unieke mix aan duurzame en innovatieve producten, kunst en workshops. We creëren een aantrekkelijk beeld van het fair fashion aanbod in Nederland. Uniek is ook het aanbod van duurzame producten van makers uit Amsterdam en daarbuiten. Deze lokale collectie is aangevuld met een zorgvuldig geselecteerd fairtrade assortiment, zowel food als non-food, van interieur tot sieraden.

De doelstelling is de bezoekers volop informatie te bieden en onze producten, ambachten en kunst te laten ontdekken. Ieder product heeft een verhaal dat het verdient gedeeld te worden.

De functie & werkzaamheden

Zoals de functienaam doet vermoeden, ben jij vooral op de vloer aanwezig als hoofdverantwoordelijke.
Als veelal eerste aanspreekpunt voor de klant ben jij het gezicht en visitekaartje van Het Faire Oosten en de vertegenwoordiger van de klantbeleving in de winkel. Onze klanten verdienen de beste service en jij weet als geen ander hoe je deze verleent. Je voelt aan wat een klant nodig heeft en kunt de goede sfeer bewaren tijdens drukte en rust. Door je aangeboren verkooptalent, enthousiasme en inlevingsvermogen zorg jij voor een excellente klantbeleving en draag je bij aan de organisatiedoelen. Met jouw optimisme en doorzettingsvermogen ben jij een voorbeeld voor het team, waarmee je samen de gestelde doelen weet te bereiken.
Je werkt nauw samen met de eigenaresse en het team Operationeel en streeft als team naar efficiënte samenwerking en ondersteuning waar nodig. Je zorgt dat iedere collega op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen in de winkel en van Het Faire Oosten breed. Je traint het team waar en wanneer nodig op sales- en servicevaardigheden.
In overleg met de Visual Merchandiser zorg je voor een aantrekkelijk beeld in de winkel. Je bent verantwoordelijk voor de look & feel en de omzet van de winkel en bent in staat de productiviteit te optimaliseren en urgente bezettingsproblemen direct op te lossen.

Daarnaast heb je een ondersteunende rol aan het team Operationeel, zodat efficiëntie en correctheid gewaarborgd blijven in de volgende procedures en werkzaamheden: klantbestellingen, klachtafhandeling, na-bestellingen, nieuwe artikelen aandragen waar vraag naar is, retouren. Je weet je focus te behouden temidden van afleidende factoren en weet waar de prioriteiten liggen. Je gaat hierin zeer nauwkeurig en gestructureerd te werk, met de beschikbare tijd in ogenschouw houdende.
De koppeling tussen winkel en kantoor weet je feilloos te maken; je bent een kei in timemanagement en rapporteert op heldere wijze aan eigenaresse en operationeel manager tijdens overleggen.

Eisen

– Je hebt minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring, waarvan minimaal 1 jaar in een vergelijkbare, verantwoordelijke functie binnen de retail;
– Je bent servicegericht en communicatief zeer vaardig;
– Je hebt sterke coaching skills;
– Je hebt een zeer goed oog voor detail;
– Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, je schrijft correct Nederlands;
– Je bent zelfstandig, maar ook een teamplayer;
– Je bent fysiek gezond en fit;
– Je handelen is daadkrachtig en je schuwt humor daarbij niet;
– Tick the boxes: je hebt een open instelling en een representatieve, enthousiaste uitstraling.
Je staat stevig in je schoenen, je beschikt over een pro-actieve houding, je hebt een sterk ontwikkeld probleemoplossend vermogen;
– Ervaring of affiniteit met duurzaamheid, ambachten en fairtrade is een pré;
– Ervaring met en kennis van fashion is een absolute pré;
– “casual but dressed” is jouw stijl (je draagt graag de kleding uit onze collecties op de werkvloer) en een verzorgd, fris voorkomen is voor jou vanzelfsprekend.

Periode, dagen en uren

De vacante functie is per direct en voor onbepaalde duur. Je werkdagen zijn in overleg voor een aanstelling van 32-40 uur per week.
De uren worden verdeeld over onze openingstijden, deze zijn:
Maandag 11.30 – 18.30,
Dinsdag t/m Vrijdag 10.00 – 18.30,
Zaterdag 10,00 – 18.30
Zondag: 11.30 – 18.00 uur.
Hier hoort sowieso de zaterdag bij.

Het Faire Oosten biedt

– Een verantwoordelijke functie, waarbij ruimte is voor jouw initiatief;
– Een plek binnen een origineel en energiek concept met buurtfunctie;
– Een fijn team in een informele en toegewijde sfeer;
– Marktconform salaris volgens de CAO Retail Mode mét variabele bonusstructuur!

Enthousiast geworden?

Stuur hieronder meteen je motivatie. Vergeet niet je CV mét recente foto te uploaden!