About.

Shop.

Wat een verademing dat steeds meer mensen kiezen voor producten die vanuit passie of een drang naar verduurzaming zijn vervaardigd en een (goed) verhaal hebben. Verhalen over de herkomst, het productieproces. Verhalen over design, materiaal en ingrediënten. Kortom: het transparante verhaal van de maker en diens ambacht. Ambachten worden geherwaardeerd en lijntjes tussen de start van een product en de koper worden korter, hoera! Kom kennis maken met de vele creatieve en inspirerende ‘betweters’ in Het Faire Oosten en we beloven je dat je niet snel zult terugverlangen naar het gangbare.

ART.

Kunst met een grote K. Of een kleine. Het maakt ons niet zoveel uit. Waar het ons om gaat is dat kunst voor iedereen bereikbaar moet kunnen zijn en ook onverwacht in je blikveld mag komen. In Het Faire Oosten laten we daarom de shop doorlopen in de galerie. Of de galerie doorlopen in de shop. Kijk & Koop Kunst dus; geen hautain geneuzel maar in plaats daarvan -zodra je wilt- alle informatie over de kunstwerken en de kunstenaars, inclusief een lekker bakkie koffie of thee. Elke drie maanden maken we plaats voor een nieuwe groep kunstenaars om te exposeren. Inzenden van portfolio staat vrij!

DO.

Het Faire Oosten heeft naast het aanbieden van bijzondere workshops tevens als missie om uitnodigend en activerend te zijn voor buurtbewoners (en overige Amsterdammers) met een eigen initiatief die op zoek zijn naar een passende, fijne ruimte. De twee workshopruimtes op de 1e verdieping lenen zich uitstekend voor de meest uiteenlopende activiteiten. Kom eens een kijkje nemen of het wat voor je is! Mail je idee of voor een afspraak naar info@hetfaireoosten.nl.
Zo hoopt Het Faire Oosten de vraag van creatief en ondernemend Amsterdam steeds beter te beantwoorden met een passend aanbod dat samen met, door en voor de buurtbewoners gecreëerd wordt.